Търси
Filters

ТОАЛЕТНИ ЧИНИИ

Тоалетна чиния

Тоалетна чиния - произход и предназначение

Първата тоалетна чиния е изработена през Средновековието и е присъствала единствено в домовете на благородници и хора от вишето общество. Нейната основна  роля е да удовлетворява вашите естествени потребности и нужди. В миналото не всеки имал възможност да я притежава, но днес тя се среща във всеки един дом. Тоалетната чиния е основното средство на водопровод към всяко мокро помещение. Днес се предлага огромен асортимент от видове тоалетни подходящи за всеки вкус и бюджет. Въпреки разнообразието на този продукт много от потребителите, не могат да определят дали са избрали точната тоалетна чиния за тяхната баня.

Кои са основните стъпки  при изборът на тоалетна чиния?

Наясно сме, че преди да изберете правилна тоалетна чиния трябва да се запознаете с основните характеристики на продукта. За да ви улесним, ще ви покажем основните стъпки, които трябва да изпълните преди закупуването на този артикул:
– Определяне на бюджет: основно правило преди закупуването на какъвто и да е продукт е да определите определена сума пари и да се стремите да не я надвишавате. Цената на тоалетната чиния зависи от вида на купата, от материала на изработка и изборът на модел.

 

Моноблок за вграждане
– Видовете тоалетни чинии, които се предлагат : според мястото на монтиране тоалетните чинии се делят на стоящи и висящи.  Стоящият вид чиния е фиксиран към самия под на помещението. В санитарията тоалетната чиния, която се фиксира се нарича още моноблок. Моноблокът е система от тоалетна чиния с добавено към нея казанче, което при монтаж се разделя на отделни части с еднакво разстояние една от друга. Той е най-разпознаваемият на пазара продукт и остава един от най-търсените класически варианти. При него водещ е метода на оттичане на водата, който може да бъде вертикален или хоризонтален. Висящата или позната като конзолна тоалетна чиния е фиксирана към стената без да се докосва до пода на помещението. Монтирането на този санитарен модел се осъществява чрез специална структура за вграждане, на която е поставена самата тоалетна чиния. Окачените тоалетни се превръщат в  модерен и съвременен вариант за всяка една баня. Предимството при тях е бързото и лесно почистване както и огромното разнообразие от модели, форми и размери в многообразна цветова гама.
– Монтирането: първото нещо при избора на тоалетна чиния е нейният дизайн, от него зависи какви ще бъдат особеностите при монтирането на продукта, както и неговото използване във времето.
– Водоснабдяването: основният критерии, по който избираме тоалетна чиния е начина, по който протича нейното водоснабдяване. Страничната система е лесна и предпочитана от потребителите, тъй като вероятността от изтичане е сведена до минимум. За минимално отстраняване на шума предпочитан вариант е по-ниският метод на водоснабдяване. Всяка система има своите предимства и недостатъци, затова изборът зависи изцяло от нуждите на потребителя.
– Избирането на система за събиране и източване на водата: за качествено и лесно използване на тоалетната чиния  преди избора  на отводнителна система, трябва да се уверите, че  канализационна система  вече е направена.  Канализацията може да бъде права или кръгова. В зависимост от нуждите на всеки, производителите предлагат тоалетни с прав и кръгъл дренаж. Чрез системата за  директно оттичане, водата  преминава през задната стена на тоалетната чиния с мощен поток премахвайки всички замърсявания. Единственият минус при тази система е консумацията на огромно количество вода, както и непълното измиване на цялата купа. При кръглия дренаж водата  успява да достигне до всички части на продукта образувайки така наречената  водна фуния, която отмива замърсяванията бързо и лесно. Чрез нея допълнителното почистване на тоалетната не е необходимо, което прави този вариант по-предпочитан от нашите клиенти.

 

Видове тоалетни чинии
– Материали за изработването: за произвеждането на тоалетни се използват материали от различен състав. Основните материали, от които се произвеждат тоалетните чинии са : фаянс, порцелан, неръждаема стомана и чугун. Фаянсът е достъпен за всеки потребител независимо от неговия бюджет. Материалът е устойчив на влага и се предлага в огромен избор от  модели в различен дизайн и цветова гама. Единственият му недостатък е податливостта към корозия, което значително усложнява грижата към продукта. Един от най-трайните и здрави материали е порцеланът. При спазване на точните указания за използване на порцеланова тоалетна чиния, може да ви служи години наред. Този материал не абсорбира водата благодарение, на което по стените на покритието е невъзможно образуването на ръжда. Материалите от неръждаема стомана са изключително здрави и издръжливи на силни натоварвания, затова тяхното основно предназначение е за производство на обществени тоалетни. Изработването на тоалетни чинии от чугун се среща изключително рядко. От него се изработват продукти от много нисък клас, които са неудобни при използване.
– Дизайнът: освен от външния вид на продукта съществуват и други фактори, които трябва да знаете преди да завършите вашата покупка като изберете формата и височината на продукта, както и за допълните функции и аксесоари.

 

Защо да изберете Victoria Ceramics при избора си на тоалетна чиния за вашата баня?

Ние от  Victoria Ceramics сме главни вносители на всеизвестни марки тоалетни чинии за баня. Едни от водещите ни фирми производители на тоалетни чинии са: Ideal Standard, Vidima, Cersanit и много други. Продуктите, които ние предлагаме на нашите клиенти са на доказано ниво на изработка от висококачествени материали. Допълнителна информация за тези мебели за баня може да получите и в нашите шоуруми, които се намират в градовете София, Пловдив, Русе и Бургас. Там ще ви посрещнат нашите консултанти ,които са  запознати с техническите изисквания на този вид продукт и с удоволствие ще отговорят всичките ви въпроси и запитвания. Възползвайки се и от достъпната цена, всеки един от нашите клиенти, може да намери  тоалетна отговаряща на неговите критерии за стил и качество . Също така ние ще предложим на клиентите си и още много други разнообразни продукти от категория всичко за банята.

Преглед като Таблица Списък
Подреди по
Показвай на страница

Конзолна тоалетна чиния AquaBlade Tesi - Ideal Standard T0079V3

Конзолна тоалетна чиния AquaBlade Tesi в черен копринен цвят
Цена на брой
694,80 лв

Окачена тоалетна чиния Como с капак - Cersanit K701-102

Окачена тоалетна чиния Como с капак
Цена на брой
310,00 лв

Окачена чиния Caspia с плавен капак - Cersanit K701-103

Окачена тоалетна чиния Caspia с плавен капак - без ръб
Цена на брой
415,00 лв

Окачена чиния Crea Oval - Cersanit K114-015

Окачена тоалетна чиния Crea Oval без капак
Цена на брой
341,00 лв

Окачена чиния Crea Square - Cersanit K114-016

Окачена тоалетна чиния Crea Square без капак
Цена на брой
361,00 лв

Окачена чиния Inverto с капак - Cersanit S701-432

Комплект окачена тоалетна чиния Inverto с капак
Цена на брой
565,00 лв

Окачена чиния със скрито присъединяване Urban Harmony - Cersanit K109-054

Препоръчителна окомплектовка с ПЛАВЕН КАПАК ЗА URBAN HARMONY K98-0133
Цена на брой
479,00 лв

ПЛАВЕН КАПАК URBAN HARMONY - CERSANIT K98-0133

Капак с плавно затваряне Urban Harmony
Цена на брой
94,00 лв

Седалка и капак с плавно затваряне Tesi - Ideal standard T3527V3

Ултра тънка седалка с капак с плавно затваряне Tesi в черен копринен цвят
Цена на брой
266,40 лв

Тоалетна чиния SevaDuo с хор. оттичане - Vidima W719901

Тоалетна чиния SevaDuo със задно оттичане в бял цвят
Цена на брой
91,20 лв

Пластмасова тоалетна седалка Лилия PVC - Nikiplast 01614

Тоалетна пластмасова седалка Лилия от PVC
Цена на брой
7,70 лв

Пластмасова тоалетна седалка Ирис - Nikiplast 1515

Пластмасова тоалетна седалка Ирис
Цена на брой
17,63 лв