Търси
Filters

МИВКИ ЗА КУХНЯ

Мивка за кухня

Мивки за кухня

Изборът на кухненска мивка, пасваща на цялостния дизайн на кухненското помещение е трудоемък. Какво трябва да знаем , за кухненските мивки? От какъв материал са изработени? Защо е важно да изберем качествен продукт, който да отговаря на нашите изисквания? Въпроси, на които отговорите ще намерите тук при нас в онлайн магазин Victoria Ceramics и от нашите технически подготвени консултанти.

Кухненската мивка – история и предназначение

В миналото кухненската мивка още е липсвала, като елемент от оборудването в домовете на хората. Те са използвали пясък и пепел, събирали са вода, за да могат да извършат ежедневните си действия за измиване на съдовете. Едни от първите създадени мивки се наричат сухи мивки. Те не са монтирани на плот или свързани с водопровода, а просто са оставяни настрани и са играели ролята на мивка. Материалът им на изработка е бил камък или дърво.  Този вид мивки в древността, нямат кухненски сифони и водата се е премахвала с ръце. В началото на 20 век, обаче всичко се променя и се създават първите кухненски мивки, които познаваме и днес. Мивките за кухня играят много важна роля в нашето ежедневие и са едни от първите помощници на всяка домакиня. С тях работата в кухнята става по-лесна и приятна.

Модели кухненски мивки и видове дизайни

Мивките за кухня са важен елемент от самата кухня и на тях вече се гледа както от естетична, така и от практична гледна точка.  В момента на пазара моделите кухненски мивки са много разнообразни и функционални. Погледът върху тях е различен в сравнение с миналото. На умивалниците се гледа, като на част от дизайна на цялата кухня и едно от важните неща е тяхната функционалност. Видовете кухненски мивки, които може да намерите на пазара са многобройни и различни по форма, големина и цвят. Към тях, може да добавите и различни видове смесители за кухня, които биват висящи и вградени.

Умивалник за кухня

- Най-популярната мивка за кухня е мивката поставяща се отгоре или наричана още спускаща се мивка. Спускащата се мивка е един от най-разпространените моделимивки на пазара. Тя се монтира в предварително направен отвор върху  кухненският плот, което прави ръбовете й видими. Монтажът й е изключително лесен и като допълнение ниската й цена я прави един от най-търсените продукти на пазара. Недостатъците на този модел кухненски мивки е по-трудното почистване между ръба на мивката и самият плот.
- Подплотова мивка или още наречена мивка за долен монтаж е предпочитан продукт от дизайнери и клиенти, поради своят изчистен и модерен дизайн. Този модел кухненска мивка се монтира под плота и по тази начин няма видими ръбове. Прикрепянето става с помощта на скоби и лепила, което прави кухненската мивка лесна за монтиране. Единственият недостатък при нея е, че това вграждане, може да ограничи самият й размер.
- Мивка с единичен умивалник: този модел мивка за кухня е стандартен класически модел. Използването на единичният умивалник, може да се използва във всяко домакинство. Големият единичен леген позволява лесното измиване на по-големи съдове и е подходящ за всекидневно ползване. Недостатъка на този вид мивка е, че няма отцедник.

 

Умивалник
- Мивка с двоен умивалник: мивката с двоен умивалник е най-функционалната и търсеща се мивка на пазара. Тя е подходяща за всяко едно домакинство, поради своята многофункционалност и изисканият си дизайн. Този модел умивалник има два легена, където единият се използва за миене на съдове, а другият е подходящ за отцеждане или изплакване. Изключителната гъвкавост на тази мивка я прави водеща при семейства без съдомиялна машина. Недостатъка при нея е големината на долният шкаф за монтаж.
- Мивка с престилка: мивката престилка или още наречена селска мивка е модел, които се отличава с нестандартната си визия. Тази мивка е единична и предната й страна остава открита извън кухненският плот. Монтира се на нивото на плота и вътре в него, но не е изключено да я видите и върху свободно стояща маса или шкаф. Определено тази мивка е подходяща за по нестандартни дизайни, поради своята визия. Големината и е голяма, което е едно от най-положителните й качества. Недостатък тук е липсата на разнообразие и високата цена.
- Мивка с отцедник: този модел умивалник е съчетание на мивка със сушилник за съдове. Отцедника, може да бъде разположен в средата или края на мивката, също така може да се поставят и дренажни дъски, които да са в единият или в двата края на умивалника. Тези мивки са много практични и функционални. Недостатъкът им е, че са  малки на размер.
- Ъглова мивка за кухня: нестандартен, но много функционален модел мивка за кухня.Ъгловият модел има два броя умивалника, които са разположени под прав ъгъл един срещу друг. Един от основните плюсове на този вид мивка е оползотворяването на ъгловите пространства в кухнята. Недостатъците на тази кухненска мивка е трудното й монтиране, малкото разнообразие и високата цена.

Материал за изработка на кухненски мивки, кой да изберем?

Избирайки мивката за вашата кухня, един от въпросите, които най-много касае потребителите е материалът, от който е изработена тя.  Те търсят здравина, но и модерен дизайн, който да се съчетава с цялостният интериор на кухнята. На пазара, може да намерите кухненски умивалници, произведени от няколко вида материал. Материалът, може да бъде чугунен, което носи със себе си – издръжливост и лесна поддръжка. Огнеупорната глина, също е един от водещите материали на пазара, той е издръжлив, многоцветен и с гладко покритие. Умивалниците, може да бъдат произведени още от неръждаема стомана, мед, естествен камък, стъкло и др.

Мивка за кухня

Защо Victoria Ceramics е най-добрият избор при покупка на кухненска мивка?

Victoria Ceramics е един от най-големите вносители на кухненски мивки за страната, работеща с производители на качествени стоки от световно ниво. Ние знаем, как да предоставим на нашите клиенти висококачествени продукти на достъпни цени. В шоурумите ни в градовете София, Пловдив, Бургас и Русе ще ви посрещнат технически подготвените ни консултанти и ще ви помогнат да изберете най-правилната мивка за вас и вашата кухня.

 

Преглед като Таблица Списък
Подреди по
Показвай на страница

Гранитна мивка Mezzo 48x78 см. - Ferro - DRGM48/78SA

Единична гранитна мивка - цвят пясък
Цена на брой
286,67 лв

Гранитна мивка Mezzo 48х58 см. - Ferro - DRGM1/48/58SA

Единична гранитна мивка - пясъчен цвят
Цена на брой
261,31 лв

Гранитна мивка Mezzo 48х78 см. - Ferro - DRGM48/78GA

Единична гранитна мивка - сив цвят
Цена на брой
286,67 лв

Гранитна мивка за кухня Mezzo 48х58 см. - Ferro - DRGM48/58BA

Единична гранитна мивка - цвят графитено черно
Цена на брой
296,22 лв

Гранитна мивка за кухня Mezzo 51 см. - Ferro - DRGM1/51HA

Единична гранитна мивка - цвят полиран графит и кръгла форма
Цена на брой
271,63 лв