Търси
Filters

ПИСОАРИ

Видове писоари

Писоар – създаден за мъже, какво е това и как се използва?

Производството на писоари, започва още в началото на 19 век. Писоарът е тоалетна чиния създадена само за мъжкия пол. Използването на писоарите още в началото на тяхното производство е било предназначено за предприятия, обществени сгради или заведения. Поставянето на публични писоари има своя определен начин на използване. Те се закрепят на стената на мокрото помещение и се използват от мъжа в изправено положение. Към тях е прикачена така наречената писоарна гъба или мрежа от пластмаса. По този начин се предотвратява попадането на твърди предмети вътре в самият писоар, като така се изключват проблеми с водопровода. Системата за почистване на мъжката тоалетна е създадена чрез пускане на вода, която може да бъде пусната по няколко различни начина. Начините за пускане на вода при писоарите е:

- Ръчен начин: познат на всеки един от нас този начин за пускане на водата, става чрез натискане на бутон. Бутонът може да бъде разположен на самия писоар или на височината на коляното. Също така, задействането на вентила за вода, може да се активира и с поставен педал на пода.
- Автоматично пускане на водата: автоматичното или казано още сензорно пускане на водата, става чрез активен или пасивен инфрачервен сензор. Сензорът разпознава, кога е използван писоара или кога човекът се е отдръпнал от него и по този начин пуска водата автоматично.
- Пускането на водата на мъжките писоари, може да стане и чрез таймер, с активация на вратата, гласово пускане или безводно.
Разположението на писоарите за мъже в тоалетната става на централно място. Това е и причината личното им пространство да бъде ограничено. Писоарите са монтирани един до друг, но в края на редицата има и по-ниски за хора, които не стигат обичайните писоари.
Писоари със сензор

Използване на писоар в домашни условия и неговите разновидности

С минаване на годините, все по-често може да се види и писоар в домашна среда. Едни от предпочитаните писоари за вкъщи са автоматизираните. С тях използването на санитарията е ограничено и хигиената е по-голяма. Друга основно причина за избирането на сензорен писоар е голямото разнообразие и богата му цветовата гама. На пазара за писоари, може да срещнете два вида – единият е стоящ писоар, а другият конзолен.

- Конзолните писоари са продукти предназначени за закрепяне на стена. Този модел е масово използваем и е често срещан.
- Стоящият писоар в много от случаите е детски писоар. Той е изработен за най-малките във различни приказни герой и разнообразни цветове. С този модел писоар вие ще може да приучите детето си по-лесно да използва тоалетната за големи.

Начинът на свързване на писоара с водопровода, също става по два начина. Единият начин е откритото или още наречено горно захранване, а вторият начин е закрито или задно захранване. Задното захранване на писоара има предварително подготвена водопроводна инсталация, приличаща, като тази на тоалетните чинии. В този вариант има изведен само бутон, с които се впръсква водата за почистване на мъжката тоалетна. Към този вариант за захранване се препоръчва използването на хоризонтален скрит сифон или вертикален, както и промивен кран.

Предимства на мъжките писоари

Едно от основните предимства на този продукт е определянето на мъжката територия в банята. Писоарът се използва в изправена позиция на тялото, което е удобство за всеки мъж и е предпочитан от него вариант. Големината на писоарите е перфектна за всяко едно мокро помещение. Не на последно място едно от предимствата му е интереса, които създава в малките деца. С негова помощ децата ви, може по-лесно да преминат прехода от памперс към обикновена тоалетна. Хигиената при използването на писоар е на високо ниво и е негова основна положителна черта.

Писоари за стена

Защо да закупите писоар от магазин Victoria Ceramics?

Victoria Ceramics е един от основните дистрибутори на пазара за писоари. Нашите продукти са на водещи фирми производители като Ideal Standard, Roca и Vidima. При нас един от основните ни принципи е продажбата на висококачествени продукти. Заедно с високото качество ние предлагаме на нашите клиенти и достъпни цени.  Посещавайки нашите физически магазини, които се намират в градовете София, Пловдив, Бургас и Русе нашите консултанти ще създадат за вас и 3D проект на мечтаната от вас баня. С допълнителните ни промоционални оферти, ние предоставяме на нашите клиенти качество и цена в едно.

 

 

 

Преглед като Таблица Списък
Подреди по

Писоар SEVA MIX с открито захранване - Vidima - W390001

Писоар SEVA MIX от серия Корона - горно захранване
Цена на брой
126,00 лв

Писоар SEVA MIX със скрит монтаж - Vidima - W390101

Писоар SEVA MIX от серия Корона - със скрит монтаж
Цена на брой
126,00 лв